Gastronomia i identitat


Comparteix a la teva xarxa
FacebookTwitterWhatsAppLinkedInGoogle+Compartir

IMG-20161024-WA0010La taula rodona Gastronomia i Identitat  celebrada el 24 d’octubre a Sant Climent de Llobregat, va tractar el tema de la gastronomia com a element d’identitat d’una cultura, d’un territori i d’una manera de concebre el fet alimentari. Es va incidir bàsicament en aquest últim aspecte i en la tendència actual que s’està imposant de prendre consciencia de l’alimentació i de fomentar el consum de productes de proximitat i de qualitat per intentar combatre la imposició existent al mercat de l’oferta d’aliments, produïts en gran quantitat i sense respectar el cicle natural de creixement,  tractats amb productes químics per a una més llarga conservació i portats de lluny  per a què tot l’any hi hagi varietat de productes i a un preu competitiu.

Aquesta i d’altres qüestions, es van tractar a partir de la visió del restaurador Gerard Solís, xef del restaurant El Racó, que al seu restaurant fa una cuina de IMG-20161024-WA0045proximitat per ferma creença més que per seguir la tendència general, del president  de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, Òscar Teruelo,  que es dedica a donar a conèixer els productes autòctons del Baix Llobregat a través de fires, mercats etc., del vicepresident de la cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, que considera que si el producte de proximitat no és rentable cal innovar i conrear un altre producte que d’acord amb les condicions del terreny pugui tenir més sortida,  i la dels pagesos Tomi Jiménez i Joan Ribas, també president de la Cooperativa Agrícola del Prat, que donaven la visió de la dificultat que avui dia tenen els pagesos per ser competitius en la producció agrícola i per defendre l’agricultura de proximitat degut a la pressió que fan els Ajuntaments sobre el sòl, a la competència  dels grans productors i a la incidència que hi ha amb la interacció amb IMG-20161024-WA0043els espais naturals propers als camps i els seus visitants.


La taula rodona va generar un intens debat entre els ponents i el públic i va donar l’oportunitat de parlar i debatre sobre aspectes que sovint queden en l’oblit.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *