El Congrés: El Baix Llobregat a Debat


 

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat impulsa la celebració del Congrés “El Baix Llobregat a Debat” que s’organitza amb una nodrida representació d’institucions i entitats per reflexionar i debatre sobre el futur de la comarca. En uns moments de cruïlla històrica, de crisi econòmica, social i de model territorial, volem cercar respostes col·lectives; analitzar la transformació i l’actiu de la comarca. Copsar el present o repensar i projectar el Baix Llobregat del futur sense oblidar el passat.

El Baix Llobregat a Debat vol ser un exercici de participació que sumi la mirada de la ciutadania, la de l’expertesa, la del compromís, la de les persones que exerceixen responsabilitats institucionals, econòmiques o socials.


Perquè

En els darrers 40 anys al Baix Llobregat s’han acumulant transformacions que han donat lloc a la comarca actual. Ara som en uns moments de cruïlla històrica, de debat cultural, de crisi econòmica, social i de model territorial i, ens cal copsar el present i projectar el Baix Llobregat del futur sense oblidar el passat. Volem fer-ho sumant a la ciutadania, l’expertesa, les persones que exerceixen responsabilitats institucionals, econòmiques o socials i rebent la seva mirada compromesa i les seves capacitats.

També amb les institucions, les entitats i associacions, amb l’activisme social i amb el compromís de la societat. Volem contribuir a generar estratègies consensuades a mig i llarg termini a establir espais de coordinació de les polítiques dins del territori a elaborar propostes col·lectives en la línia fixada per les directrius europees en matèria d’equitat, cohesió social, econòmica i territorial i en matèria de governança i sostenibilitat.


Com

El congrés està estructurat orgànicament per la Secretaria tècnica, el Comitè organitzador, el Comitè científic i el Fòrum Municipalista.

Aquest congrés és un projecte ambiciós que vol dibuixar col·lectivament el futur amb les complicitats del món científic, acadèmic i social.

Cadascú d’aquests àmbits compta amb un seguit de descriptors que estructuren el procés obert de debats, taules rodones i diàlegs que s’abordaren a partir del desembre i fins al maig vinent. Les conclusions, propostes i acords es presentaran en el marc del congrés, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juliol de 2016 a Sant Feliu de Llobregat.