Entitats de l’Economia Social: “no tenen ànim de lucre, però tampoc afany de perdre”


Comparteix a la teva xarxa
FacebookTwitterWhatsAppLinkedInGoogle+Compartir

economiasocial2Entitats de l’Economia Social al Baix Llobregat: “no tenen ànim de lucre, però tampoc afany de perdre”

 


Dimarts 19 d’abril de 2016
, el Casal de Joves de Sant Just Desvern va acollir la taula rodona sobre l’economia social al Baix Llobregat amb la participació d’unes 40 persones. En el debat es va posar de manifest la comarca del Baix Llobregat és una comarca d’acollida, de lluita i d’integració i que des de fa anys hi ha una economia alternativa que creu amb les persones.

Una de les primeres conclusions del ric debat que es va produir és que les empreses i entitats de l’economia social no tenen ànim de lucre, però tampoc afany per perdre. Aquest conjunt d’organitzacions productores i de consumidors operen per un principi de participació i avantposen la persona al capital.

Aquests bons exemples que es van presentar d’economia social promouen els valors com la confiança personal i la cooperació entre les persones. Tots els casos van destacar en què cal demostrar que es pot treballar amb valors, aportant valor afegit a la societat i fer-ho, a més, amb qualitat, i de forma sostenible econòmicament. De fet, totes elles van coincidir que la crisi econòmica i financera no els ha impactat tant negativament com es podria esperar.

 

Repte de reflexió per al Congrés

Aquests casos d’èxits de la comarca són elements propis del Baix Llobregat. Amb això volem preguntar-nos si la nostra comarca té algun tret diferencial (cohesió, dinamització, cooperació, …) que facilitar que sorgeixin activitats de l’economia social amb més força.

Volem agrair la participació de Ramon Pasqual de Coop57, de Joan Arévalo de la Comunitat Minera Olesa, la Nativitat Yesares i Eva de Solidança i la Roser Boladeras de Centre Especial de Treball Fundació Iris la seva participació. També volem agrair la moderació de la Isabel Gimeno de Solidança, el treball de contextualització d’en Xavier Mas, vicepresident del CECBLL. I mencionar especialment acollida d’en Sergi Seguí Tinent d’Alcalde de Sant Just Desvern i l’equip del Casal de Joves de Sant Just Desvern.

Podeu llegir el resum de la taula sobre economia social al Baix Llobregat aquí

 

economiasocial_1economiasocial3

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *