Més de 1.000 persones han participat en els debats previs de “El Baix Llobregat a Debat”


Comparteix a la teva xarxa
FacebookTwitterWhatsAppLinkedInGoogle+Compartir
  • Una iniciativa pionera per reflexionar, debatre i proposar idees pel futur de la comarca de manera col·lectiva

  • Ja s’han fet 27 debats a 18 municipis del Baix Llobregat

activitats
Des de la tardor de 2015 fins avui, més de 1.000 persones han participat en les 27 activitats prèvies del Congrés El Baix Llobregat a Debat. Aquests debats s’articulen en format de taules rodones, diàlegs, conferències, etc. que ja s’han celebrat a 18 dels 30 municipis de la comarca i giren al voltant dels tres àmbits del congrés: el primer vinculat amb la identitat, la cultura i el coneixement, un segon sobre el compromís, la cohesió social i la dinamització econòmica i un tercer sobre l’entorn i la gestió del territori.

Està previst realitzar 20 activitats més abans de les trobades plenàries de cadascun d’aquests àmbits amb l’objectiu d’arribar a tots els municipis del Baix Llobregat. La voluntat d’aquests debats és recollir tots els punts de vista i percepcions de les persones que construeixen la societat de la comarca.

Contate premsa BaixLlobregat a Debat_pEl Baix Llobregat a Debat, un exercici innovador de participació

El Baix Llobregat a Debat és una iniciativa pionera que té per objectiu obrir camins per dibuixar col·lectivament un millor futur per la comarca. Un exercici de participació que sumarà la mirada de la ciutadania, la de l’expertesa, la de les persones que exerceixen responsabilitats institucionals, econòmiques o socials. Un veritable espai per reflexionar i debatre propostes per al futur de la comarca, impulsat per el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat amb la implicació de 18 institucions i entitats més que conformen el comitè organitzador:

AEBALL, Associació d’empresaris del Baix Llobregat ● AMB, Àrea Metropolitana de Barcelona ● Arxiu Comarcal del Baix Llobregat ● Cambra de Comerç ● CECBLL, Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ● CCOO Baix Llobregat ● Cinebaix ● Consell Comarcal del Baix Llobregat ● FavBaix, Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat ● Fundació Utopia ● Fundesplai ● Innobaix ● Llobregat Sostenible ● PIMEC delegació del Baix Llobregat ● Òmnium del Baix Llobregat ● UGT Baix Llobregat ● Unió de Pagesos ● UPC, Universitat Politècnica de Catalunya del Baix Llobregat ● USOC

 

Per assolir aquest repte tant ambiciós i que sigui capaç de sumar totes aquestes perspectives, s’han iniciat 3 línies paral·leles de treball:

1- Activitats prèvies al Congrés: són els espais de reflexió de la ciutadania, les entitats i la expertesa. S’arribarà a superar el nombre de 40 activitats que clouran amb els gran Debats d’Àmbits. Aquests debats d’àmbits seran 3 trobades plenàries corresponents als tres àmbits de debat -identitat, cohesió i entorn- que es duran a terme els dies 28, 29 i 30 de juny.

2- Workshop Internacional de Paisatges Contemporanis del Baix Llobregat. L’Observatori de la Urbanització, a través del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni de la UAB, organitza aquest workshop internacional amb una vintena d’estudiants de diferents universitats europees i de diferents disciplines, per elaborar 5 projectes d’intervenció al territori del Baix Llobregat:

  • L’autovia de Castelldefels-Aeroport i els seus territoris de context.
  • La indústria del segle XXI.
  • El parc agrari, laboratori d’adaptació al canvi climàtic.
  • La connectivitat a la part central del riu Llobregat.
  •  Les urbanitzacions difuses.

Amb aquest projecte s’incorporarà una perspectiva externa a la comarca amb components d’innovació, joventut i ambició de futur.

3- El Congrés el Baix Llobregat a debat

El Plenari del Congrés que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juliol. Hi trobarem exposicions de pòsters, comunicacions, vivències personals, càpsules de pensament tot girant en els tres àmbits de treball -identitat, cohesió i entorn- i amb l’objectiu de confluir i visualitzar els reptes de futur de la comarca del Baix Llobregat al 2030.

El Plenari del Fòrum Municipalista és l’espai de reflexió institucional. Obert als alcaldes i alcaldesses, els regidors i regidores de la comarca i d’altres càrrecs públics i/o institucions que actuen al territori, amb l’objectiu d’aportar la seva mirada i el seu coneixement a les temàtiques del Congrés i que clourà amb un plenari el 15 de juliol.

Per vetllar pel rigor i la visió interdisciplinària de tot el que implica el Baix Llobregat a Debat, es disposa del suport d’un comitè científic format per més de 50 persones de reconeguda trajectòria professional i vinculades a diferents coneixements, especialitats i sectors.

La fusió de totes les mirades d’aquest llarg procés participatiu obert a tothom, es visualitzarà l’octubre de 2016 amb la presentació de les conclusions o els compromisos de la comarca del Baix Llobregat per al 2030. D’aquesta manera es donarà per satisfet l’objectiu inicial de cercar respostes col·lectives, analitzar la transformació i l’actiu de la comarca, en uns moments de cruïlla històrica, de crisi econòmica, social i de model territorial. La voluntat no és altre que copsar el present i repensar o projectar el Baix Llobregat del futur sense oblidar el passat.

Dates claus Baix Llobregat a Debat

  • Debats previs congrés: 1 de desembre de 2015 fins el 1 de juny de 2016
  • Debats dels Àmbits: 13,14 i 15 de juny de 2016
  • Congrés Baix Llobregat a Debat: 8 i 9 de juliol de 2016
  • Fòrum Municipalista: 14 de juliol de 2016
  • Resultats definitius del Workshop universitari Europeu: Setembre de 2016
  • Presentació dels reptes del Baix Llobregat pel 2030: Octubre de 2016

 

TOT EL DOSSIER DE PREMSA 12052016 NP presentació Congres Baix Llobregat a Debat

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *