Memorial democràtic del Baix Llobregat


Comparteix a la teva xarxa
FacebookTwitterWhatsAppLinkedInGoogle+Compartir

El dia 6 de maig tingué lloc la primera  trobada d’associacions, institucions i persones que actuen al Baix Llobregat en matèria de memòria democràtica amb l’objectiu d’impulsar la constitució  d’una Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat. La reunió va ser  convocada  pel  Centre d’Estudis del Baix Llobregat i estava emmarcada dins de les activitats prèvies al Congrés El Baix Llobregat a debat que s’estan duent a terme per tota la comarca.

BLLAD_memoriademocraticap

BLLAD_memoriademocratica2Com a autoritats convidades assistiren  la Sra. Mireia Plana, Subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans i el Director del Memorial Democràtic, Sr. Plàcid Garcia-Planes. L’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José,  Lluís Monfort, conseller comarcal de cultura i memòria  i Conxita Sánchez Medina,  presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat,  obriren la trobada donant la benvinguda als assistents.

La reunió es va desenvolupar amb un clima de bona entesa i diàleg que van facilitar el consens sobre els acords de futur. Van assistir una àmplia representació d’entitats memorialistes, d’arxius i d’investigadors i investigadores i de representants d’ajuntaments de la comarca que van manifestar l’encert de la convocatòria i la necessitat d’explorar vies de col·laboració.  Els objectius de la trobada eren, a més de la constitució de la xarxa, la creació d’un inventari d’actuacions en matèria de memòria i posar a disposició de les entitats, institucions i persones la web del Memorial Democràtic del Baix Llobregat.

BLLAD_memoriademocratica3La síntesi dels compromisos  presos a la trobada van ser:

  1. Constituir un nucli coordinador de la xarxa, amb presència del Consell Comarcal del Baix Llobregat, del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i de la Coordinadora d’Estudis de Parla Catalana.
  2. Convocar una trobada a la tardor per avançar en la constitució de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat.
  3. Cercar una data significativa per fer una trobada anual de la futura Xarxa.
  4. Facilitar que la web
    at, formi part de la web del Memorial Democràtic de Catalunya

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *