Reptes de futur en matèria de Compromís, cohesió social i dinamització econòmica del Baix


Comparteix a la teva xarxa
FacebookTwitterWhatsAppLinkedInGoogle+Compartir

ambit2_3p
El dijous 30 de juny va tenir lloc a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, el darrer debat de l’àmbit Compromís, Cohesió social i Dinamització econòmica. Les taules rodones organitzades al voltant d’aquest eix, han posat de manifest el gran potencial de la comarca del Baix Llobregat pel que fa a la dinamització econòmica i a la cohesió social.

Els grans reptes que s’han anat dibuixant són:

  • Construir un nou model de desenvolupament econòmic sostenible
  • Fer del Baix una comarca cohesionada socialment amb una aposta decidida per l’equitat i la igualtat de gènere

El següent esquema mostra com alguns dels elements que ens permetrien assolir aquests reptes:

ambit-2

ambit2_2pDurant la sessió de debat es van presentar tres de les comunicacions que han arribat al congrés per a aquest àmbit:

  • Desigualtats i renda, de Lluís Torrens
  • Manifest del Fòrum Social del Baix Llobregat en defensa de l’estat del benestar i dels serveis públics, presentat per Saida Ehliluch i Victòria Corbacho
  • Un nou model de salut mental per al segle XXI. Tenir cura de les persones fràgils del Baix Llobregat, de Francesc Vilà

Joan Botella, professor, catedràtic de Ciència Política de la UAB va plantejar l’equilibri entre la necessitat de dinamització econòmica i, alhora, de cohesió social.

L’acte va comptar amb la presència del Sr. José Manuel González, regidor de Cultura de Sant Boi de Llobregat. ambit2_1pÉs d’agrair l’esforç i dedicació dels participants en aquestes sessions i especialment de Mercè Renom Joan Barrios i Joan Rodríguez, entre moltes altres persones que han aportat els seus sabers i les seves opinions.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *