La salut pública al Baix Llobregat 1


Comparteix a la teva xarxa
FacebookTwitterWhatsAppLinkedInGoogle+Compartir

IMG-20160519-WA0009El passat 19 de maig es va celebrar a Sant Andreu de la Barca i dins el marc de el Baix Llobregat a Debat, la taula rodona: La salut pública al Baix Llobregat, on van intervenir diferents persones expertes en l’àmbit de la salut que ens va permetre tenir una visió transversal de l’estat de la qüestió i de les necessitats presents i futures de la població baixllobregatina.

Es van abordar aspectes tan diversos com la salut alimentària i medi ambiental, en el marc de les competències d’una administració com la local, així com les polítiques preventives i formatives de la població a través dels diferents plans locals de salut. També va ser important l’explicació de l’experiència de la assistència des dels serveis d’atenció primària, a les persones que pateixen malalties cròniques i que requereixen un seguiment i atenció que garanteixi una millor qualitat de vida, evitant descompensacions i agreujaments de la patologia. Aquest pla de salut esta sent avaluat a la fi d’estudiar l’extensió a d’altres territoris donat el seu grau de satisfacció i millora de l’eficiència en benefici del pacient.

També es va comptar amb la participació d’entitats com la Fundació Orienta i la de Salut Mental al Baix Llobregat, que van tractar dels problemes d’aquest ampli col·lectiu, on a més a més dels problemes de salut i les diferents patologies que pateixen, ja siguin persones adultes o joves i infants, s’hi han d’afegir els problemes i estigmes de caràcter social. Cal senyalar que la salut mental al Baix Llobregat disposa d’una amplia xarxa d’atenció, però que majoritàriament està en mans privades.
Les malalties minoritàries i poc conegudes, també van participar a través de la Associació de Hipertensió Pulmonar, permetent visualitzar aquests col·lectius i les seves necessitats en ser patologies minoritàries que en molts casos posen en perill la seva pròpia vida.

La problemàtica de la salut pública des del vessant social va ser tractada per l’organització Dempeus en defensa de la salut pública, ja que els efectes de les retallades esta tenint un efecte que aprofundeix en les desigualtats entre les persones i posa en perill un dels principis bàsics com és el dret a la salut i la seva universalització.


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

One thought on “La salut pública al Baix Llobregat

  • Rossend Fernández

    Es difícil aplegar en un debat el que és “La salut pública al Baix Llobregat”, per tant cal felicitar als organitzadors.
    Hem d’anar a buscar el que és la Salut Publica (entesa com la ciència i l’art d’organitzar i dirigir els esforços col·lectius
    destinats a protegir, promoure i restaurar la salut dels habitants) per trobar en el nostre territori el que tenim i en el que s’està treballant i per tant el que ens manca.
    Es un bon inici per plantejar la necessitat de que la nostra comarca tingui un Pla de Salut propi i en el que la participació de la ciutadania estigui assegurada